بستن فهرست
تبلیغات

در حاشیه ۲ عنوان سریال تلویزیونی در ژانر کمدی جنایی به کارگردانی مهران مدیری است که در ادامه مجموعه تلویزیونی در حاشیه ساخته شده‌است. این سریال در ۲۷ قسمت پخش شد.مهران مدیری در این فصل نقش نداشت و تنها کارگردانی کرد.

سریال درحاشیه ۲
سریال درحاشیه ۲ - میهن پدیا عکس

درباره سریال درحاشیه 2

مجموعه تلویزیونی در حاشیه۲، کاری طنز به کارگردانی مهران مدیری و تهیه کنندگی حمیدرضا مهدوی برای شبکه سه سیما ساخته شده است. سری دوم سریال در حاشیه تغییرات اساسی داشته و موضوع آن در زندان رخ می دهد؛ زندانی که پزشکان متخلف در حاشیه به آن ملحق می شوند. در حقیقت، فاز دوم سریال در حاشیه۲، در یک اردوگاه می گذرد که در آن افرادی که در فاز اول به تخلفات در حوزه پزشکی پرداخته بودند دوران محکومیتشان را بین زندانیان سابقه دارمی گذرانند و در طول آن درگیر ماجراهایی می شوند.

داستان فیلم سریال درحاشیه ۲
این فصل در زندان می‌گذرد و داستان چهار نفر از شخصیت‌های فصل اول را روایت می‌کند که در یک اردوگاه دوران محکومیتشان را سپری می‌کنند و با سابقه‌دارها سر و کار دارند. این بار در این سریال دکتر هومن صحرایی در زندان در اثر اتفاقی با «تیمور بینابینی» خلافکار معروف اشتباه گرفته می‌شود و این باعث وقوع ماجراهایی می‌شود.

اطلاعات سریال ایرانی درحاشیه ۲:

  • ژانر : کمدی / جنایی و خانوادگی
  • فرمت تصویر : MP۴
  • سال انتشار : ۱۳۹۷
  • زمان هر قسمت: حدود ۴۵ دقیقه
  • تعداد قسمت ها: ۲۷
  • شبکه پخش کننده :  شبکه سه

کارگردان : 

  • مهران مدیری

بازیگران مجموعه درحاشیه ۲

  • سیامک انصاری، سید جواد رضویان، مهران غفوریان، نصرالله رادش، نیما فلاح، حمید کاشانی، سروش جمشیدی

نویسندگان مجموعه درحاشیه ۲

  • امیرمهدی ژوله (سرپرست)، الهه زارع نژاد، امیر وفایی، امیر برادران، سعید هوشیار

نقد و بررسی سریال در حاشیه ۲

با استفاده از نوشته های هوشنگ صدفی

مهران مدیری در این اثر فضای زندان را برای پرداختن به شخصیت‌های قصه‌اش انتخاب کرده تا مثل سری اول با اعتراض پزشکان رو‌به‌رو نشود. به دیدگاه منتقدان گرچه ساخت سری دوم یک اثر سخت است، زیرا کارگردان و نویسنده باید به دنبال خلق فضاهای جدید باشند، اما با این حال مدیری توانسته با وجود محدودیت‌هایی که داشته، یک سریال طنز قابل قبول بسازد.

مهران مدیری، برخلاف تولیدکنندگان برنامه‌های طنز تلویزیون، می‌داند بالاخره شترها را کجا بخواباند. در مثل مناقشه نیست اما واقعیت این است . سری دوم مجموعه ” در حاشیه ” آن چنان هم طناز نیست. شاید برخی به احترام مهران مدیری از این جملات یا نقدها برتابند اما واقعیت این است گاهی تسلیم خواسته بزرگان هنری می‌شویم و کمتر جسارتی به نقد مجموعه‌های ضعیف آنها داریم شاید یک دلیلش تجربه و توانمندی کارگردان، نویسنده و بازیگران باشد اما این طور نیست، مخاطبان از بزرگان عرصه هنر انتظارات بیشتری دارند؛ چرا که امضای آنها در چارچوب مبادلات هنری به عنوان یک “برند تجاری” ارزش و اعتبار دارد؛ چرا که خرج کردن نادرست از سرمایه معنوی هنرمندان می‌تواند به کارنامه هنری آنان لطمه وارد کند.

شاید یک دلیل محافظه‌کاری مهران مدیری، به پخش قسمت اول “در حاشیه” و نگاه منتقدانه جامعه پزشکی برگردد که چالش‌های مثبت و منفی را در رسانه‌ها دامن زد که موجب عقب‌نشینی رسانه ملی شد. طبیعی است مهران مدیری، کارگردان و طراح مثل “مارگزیده‌ها، از ریسمان سیاه و سفید بترسد”. شاید همین ترس باعث شده این بار در قسمت دوم مجموعه بازی نکند و حواس خود را به روند داستان و بازی یک دوجین بازیگران سبیل کلفت زندانی معطوف کند. اشتباه اول در این کار، آخرین اشتباه کارگردان محسوب می‌شود و چه بسا بعد از اتمام مجموعه در آن اردوگاه بماند. فارغ از پیش داوری درباره قصه و انتخاب لوکیشن داستانی اردوگاه لازم است به ضعف و قوت این مجموعه اشاره‌ای شود.

کاهش بازیگران
در مجموعه اول « در حاشیه » تنوع بازیگران زن و مرد تا حدودی دست کارگردان را در ارایه میزانسن متنوع و جذاب باز گذاشته بود اما در این برنامه نقش آفرینان کمتری حضور دارند که موجب شده تکرار بازی شخصیت‌های اصلی، نوعی دلزدگی در مخاطب ایجاد کند. شاید به این دلیل توان بازیگران در ارایه لحن و لهجه‌های ماندگار قسمت اول، شیوه بازی و فیگورهای تکراری بیش ازحد مخاطبان را آزار می‌دهد؛ به طور مثال میمیک چهره “بهروز عشقی” به خاطر تکرار در موقعیت‌های مختلف، کلیشه‌ای شده حتی زهتاب نیز در مجموعه توان خلق تکیه کلام جدید را ندارد؛ البته یک اتفاق جالب در مجموعه رخ داده و آن هم تغییر ماهیت شخصیتی “هومن صحرایی” در قالب شخصیت “‌تیمورخان” است؛ شخصیتی که در قسمت اول فرد منطقی قلمداد می‌شد، حال فرد نابهنجاری شده است. یقینا کاهش تعداد بازیگران طناز و عدم ورود شخصیت‌های طنز جدید به فضای زندان از جذابیت آن کاسته است.

دیالوگ ها و تکیه کلام ها
نمی‌دانم چه اتفاقی افتاده که شخصیت زهتاب با آن شخصیت دوست‌داشتنی و کلمات قصار به یاد ماندنی در بخش اول، این گونه ابتر شده و بدتر از آن شخصیت‌ها به سمت افراد ابله تنزل پیدا کرده‌اند. هرچند انتظار این بود در فضای لمپنی زندان، تکیه‌کلام‌های متنوع و خاص در حد خطوطو قرمز رسانه ملی بازآفرینی شود وگرنه این طوری برخی از مخاطبان آرزو دارند برای سلامت روانی و انبساط خاطر سری به زندان‌ها بزنند. ناگفته نماند مهران مدیری، با هوشمندی شخصیت معتدل و منطقی، “هومن صحرایی” را در فضای زندان تبدیل به فردی مجرم می‌کند که افراد خلافکار از او (سیامک انصاری) وحشت دارند. این خلاقیت کارگردانی را می‌رساند که توانسته القاء کند افراد منطقی معمولا در زندان تلف می‌شوند!

نقص مجموعه طنز
برخلاف نگاه بدبینانه مردسالارانه که در هر ماجرایی پای زنان در میان است، خوشبختانه در زندان مدیری ردی تاثیرگذار از زنان را نداریم. این موضوع شاید نقص مجموعه طنز باشد که نتوانسته با ایجاد گره‌های فرعی، پای زنان بازیگر را به قصه بکشاند. هرچند ملاقات های گاه و بیگاه خواهر هومن، وکیل و خانواده بهروز عشقی این حس را ایجاد نمی‌کند. شاید هم نویسندگان قصه ” در حاشیه ” نتوانستند از فضای زندان بهره کافی را برای ایجاد چالش درونی و بیرونی با شخصیت‌های زندانی ببرند وگرنه در فیلم‌های زندان محور با استفاده از فضای زندان و ایجاد گره‌های فرعی، برنامه های قابل توجهی ساخته شده که اقبال مخاطبان را هم در پی داشت؛ به طور مثال فیلم سینمایی “دهلیز” و “حبیب” از جمله آنهاست. باید پذیرفت اردوگاه هیچ تناسبی با زندان واقعی ندارد پس فراموش کنیم که قصه در زندان اتفاق می‌افتد.

ارزیابی و تحلیل سریال در حاشیه ۲

مخاطبان بعد از تماشای سریال در حاشیه ۲ به ارزیابی اثر در منظوم پرداخته‌اند و نتایج مهمی درباره شاخص‌های هنری، فنی و محتوایی اثر بدست آمده است.

براساس نظرسنجی و دیدگاه مردم:

  • سریال در حاشیه ۲ نسبتا ارزش تماشا دارد چراکه ۷۴% مخاطبان معقدند سریال در حاشیه ۲ ارزش یک بار دیدن را دارد.
  • سریال در حاشیه ۲ نسبتا خوش‌ساخت هست زیرا ۶۷% مخاطبان عقیده دارند سریال در حاشیه ۲ از لحاظ فنی باکیفیت ساخته شده است.
  • سریال در حاشیه ۲ قطعا عملکرد بازیگریِ خوبی دارد چراکه ۸۷% مخاطبان عقیده دارند تیم بازیگری سریال در حاشیه ۲ نقش‌ها را خوب بازی کردند.
  • سریال در حاشیه ۲ نسبتا خلاقانه هست زیرا ۷۲% مخاطبان عقیده دارند داستان و ساختار سریال در حاشیه ۲ غیرتکراری و جدید است.
  • سریال در حاشیه ۲ نسبتا محتوای مناسبی دارد زیرا ۵۸% مخاطبان عقیده دارند حرف و پیام سریال در حاشیه ۲ مفید و ارزشمند هست.
  • سریال در حاشیه ۲ نسبتا موضوع ملموسی ندارد چراکه تنها ۴۱% مخاطبان عقیده دارند مسائل مطرح شده در سریال در حاشیه ۲ جزو دغدغه‌های آنها هست.
  • سریال در حاشیه ۲ نسبتا مناسب خانواده هست چراکه ۷۰% مخاطبان عقیده دارند فضای سریال در حاشیه ۲ با فرهنگ خانواده‌شان سازگار است.
  • سریال در حاشیه ۲ نسبتا مناسب کودکان هست چراکه ۶۷% مخاطبان عقیده دارند فضای سریال در حاشیه ۲ مناسب کودکان است.

دیدگاه ها

خبرنامه میهن پدیا
میهن پدیا در شبکه های اجتماعی کانال تلگرام میهن پدیا میهن پدیا در اینستاگرام
باز نشر مطالب تنها با کسب مجوز امکان پذیر است
طراحی و اجرا،توسط پایگاه اطلاع رسانی صنعت