بستن فهرست
تبلیغات

در این مطلب به معرفی کارآفرینان مشهور و موفقی می‌پردازیم که این روزها حسابی حرف‌شان بر سر زبان‌هاست.

معرفی کارآفرینان برتر ایرانی در زمینه کسب و کار اینترنتی
معرفی کارآفرینان برتر ایرانی در زمینه کسب و کار اینترنتی - میهن پدیا عکس

کارآفرینانی که ایده‌هایی داشتند که در ابتدا فکر نمی‌کردند به موفقیت برسد؛ اما در ادامه با اراده‌ای که داشتند در مسیر کارآفرینی خود ثابت‌قدم ماندند و به شکست‌ها توجهی نکردند.

با کارآفرین های برتر ایران در در زمینه کسب و کار اینترنتی آشنا شویم

کار آفرین فردی است که یک مدل تجارت را توسعه میدهد و سرمایه فیزیکی و انسانی مورد نیاز برای یک سرمایه گذاری جدید فراهم می کند. همچنین کار آفرین طرح خود را عملی می کند و مسئولیت شکست و موفقیت طرح با کار آفرین می باشد. در حقیقت تعریف رسمی کار آفرینی، فرآیند شروع یک تجارت یا سازمان برای سود آوری یا تأمین نیاز های اجتماعی است. در واقع به معنای ساده تر کار آفرین شخصی است که با اقدامات خود توانسته است برای دیگران شغل ایجاد نماید.

 

در این مقاله قصد داریم چند کارآفرین ایرانی را در زمینه کسب و کار اینترنتی معرفی کنیم و ترتیب معرفی آن ها به شرح زیر می باشد:

:: برادران محمدی  (بنیان گذاران دیجی کالا)

:: محمد جواد شکوری‌مقدم (بنیان‌گذار سایت آپاراتو فیلیمو)

:: مجید حسینی نژاد (بنیان گذار علی بابا)

:: میلاد منشی پور (بنیان گذار تپ سی)

:: مانوئل اوهانجانیانس (بنیان گذار ایسمینار )

:: محمدرضا آقایا (بنیان گذار استارتاپ باسلام)

:: نازنین دانشور (بنیان گذار تخفیفان)

:: محمدرضا فرحی (بنیان گذار بیمه بازار)

:: علیرضا صادقیان (بنیان گذار  و مؤسس نت برگ)

:: حامد تاج الدین (هم بنیان گذار و مدیرعامل آچاره)

:: مهدی نایبی (بنیان گذار الو پیک)

:: حمیدرضا اشجع (بنیان گذار مستر بلیط)

:: حامد ولی پوری (مدیرعامل بیمیتو)

:: رضا اربابیان (بنیان گذار شیپور)

:: حسام آرمندهی (بنیان گذار دیوار و کافه بازار)

:: علی حاجی محمدی (بنیان گذار همیار وردپرس و ژاکت)

:: تبسم لطیفی (بنیان‌گذار سایت مامان‌پز)

:: علی و مصطفی امیری (بنیان‌گذاران زرین‌پال)

:: مهدی جعفری (بنیان‌گذار شیکسون)

 

برادران محمدی : بنیان گذاران دیجی کالا

جرقه راه‌اندازی سایت دیجی‌کالا توسط برادران دوقلوی محمدی، در واقع تبدیل یک تهدید به فرصت بود! این دو برادر علاقه‌مند به عکاسی، سال ۸۳ درست هنگامی‌ که عکاسی آنالوگ داشت جای خود را به نوع دیجیتالی‌اش می‌داد، به فکر خرید یک دوربین دیجیتال افتادند.

در آن روزها دیجی‌کالایی وجود نداشت تا اطلاعات کاملی را در مورد محصول در اختیارشان قرار دهد؛ به همین دلیل به سایت‌های انگلیسی زبان رو آوردند و بعد از انتخاب دوربین مورد نظرشان به خیابان جمهوری رفتند و دوربین را خریدند.

مدتی بعد متوجه شدند که دوربین خریداری‌شده آن‌ها دارای کیفیت مطلوب نیست و لنز آن دست دوم و تعمیری است.

این موضوع آن‌ها را به مطالعه و تحقیق در حوزه نقد، بررسی و فروش اینترنتی کالای دیجیتال واداشت و ایده سایت دیجی‌کالا را در ذهن آن دو به‌وجود آورد.

حمید محمدی ۳۸ ساله است.

او لیسانس مهندسی صنایعش را از دانشگاه خواجه نصیر و فوق‌لیسانس ام.بی.ای (MBA) خود را از دانشگاه علم و صنعت دریافت کرده است.

برادر دوقلوی او، سعید، هم مدرک لیسانس مکانیک و فوق‌لیسانس ام.بی.ای (MBA) خود را از دانشگاه سازمان مدیریت صنعتی گرفته است.

آن‌ها با راه‌اندازی سایت دیجی‌کالا به بالا رفتن سطح اطلاعات مخاطبان کمک کردند تا بتوانند مانند یک متخصص کالاها را بررسی کنند و به شیوه درست، اصولی و امروزی خریداری کنند.

محمد جواد شکوری‌مقدم : بنیان‌گذار سایت آپاراتو فیلیمو

مجید حسینی نژاد : بنیان گذار علی بابا

علی بابا توسط فردی به نام مجید حسینی نژاد تأسیس شده است. علی بابا پلتفرمی است که شما می توانید با استفاده از آن بیلط سفر با هواپیما قطار و اتوبوس را تهیه کنید. همچنین با وب سایت و اپلیکیشن علی بابا می توانید برای سفر های خود حتی در خارج از کشور به صورت آنلاین هتل رزرو نمایید. مجید حسینی نژاد به این دلیل که هیچ خدمات آنلاینی برای سفر در ایران وجود نداشت علی بابا را بنیان گذاری کرد. امروزه سایت علی بابا در ایران یکی از بزرگترین سایت هایی است که خدمات خرید بلیط هواپیما، خرید بلیط قطار، خرید بلیط اتوبوس و رزرو هتل و … را به صورت آنلاین به کاربران ارائه می دهد.

میلاد منشی پور : بنیان گذار تپ سی

یکی از سامانه های هوشمند در خواست خودرو و تاکسی به صورت اینترنتی که در ایران فعالیت می کند، تپ سی است. از اپلیکیشن تپ سی در سال 95 رو نمایی شده است. تپ سی در سال 95 تنها در تهران فعالیت می کرد اما در حال حاضر در دیگر شهرهای ایران نیز فعالیت می کند. میلاد منشی پور بنیان گذار و مدیر عامل شرکت تپ سی می باشد. میلاد منشی پور نیز یک کارآفرین ایرانی است و تپ سی در حال حاضر نیرو های زیادی دارد. یکی از اصلی ترین رقبای تپ سی در ایران اسنپ می باشد که هر دو در حوزه ی حمل و نقل آنلاین و تاکسی اینترنتی فعالیت می کنند. البته از دیگر تاکسی های اینترنتی می توان کارپینو را نیز نام برد اما رقیب سرخت تپ سی، همان اسنپ می باشد.

مانوئل اوهانجانیانس : بنیان گذار ایسمینار 

ایسمینار پلتفرم مدیریت و برگزاری وبینار و رویداهای آنلاین است و توسط مانوئل اوهانجانیانس تأسیس شده است. مانوئل اوهانجانیانس متولد سال 1367 است و تحصیلات کارشناسی او مهندسی صنایع می باشد. مانوئل اوهانجانیانس رشته ی مدیریت اجرایی گرایش مدیریت استراتژیک را برای کارشناسی ارشد در دانشگاه تهران ادامه داده است. از سال 96 تمرکز خود را برای ایده ی استارتاپی خود یعنی ایسمینار گذاشت و به صورت متمرکز با تکشیل تیم ایسمینار را توسعه داد. در حال حاضر سایت ایسمینار یکی از بهترین پلتفرم های مدیریت و برگزاری وبینار و رویدادهای آنلاین است و رشد خوبی نیز داشته است.

دلایل رشد خوب ایسمینار سخت کوشی تیم ایسمینار است که با نهایت وجود برای این پلتفرم زحمت می کشند. یکی دیگر از دلایل موفقیت ایسمینار جذب سرمایه از شرکت آی کن می باشد.

محمدرضا آقایا : نیان گذار استارتاپ باسلام

استارتاپ باسلام، یک بازار اجتماعی خرید و فروش محصولات خانگی و محصولات محلی است. این استارتاپ توسط محمدرضا آقایا تأسیس شده است. در حال حاضر هزاران غرفه دار در این بازار فعالیت می کنند و هزاران محصول در نقاط مختلف ایران از طریق این بازار به فروش می رسد. این استارتاپ در حا حاضر با دو دفتردر تهران و قم فعالیت می کند و قصد توسعه نیز دارد. در باسلام محصولات در حوزه ی مواد غذایی، صنایع دستی و محصولات کشاورزِی به فروش می رسد.

یکی از مزایای استارتاپی که محمدرضا آقایا راه اندازی کرده است، معرفی کسب و کارهای کوچک است که در سراسر ایران فعالیت می کنند. در واقع کسب و کار های کوچک خانگی و روستایی از طریق باسلام به دیگران معرفی می شوند و از طریق می توانند محصولات خود را به فروش برسانند.

نازنین دانشور : بنیان گذار تخفیفان

خانم نازنین دانشور بانوی کارآفرین ایرانی، بنیان گذار و مدیرعامل شرکت تخفیفان است. نازنین دانشور در سی و دومین نشست کنفدراسیون اتاق های بازرگانی و صنعت آسیا و اقیانوسیه cacci به عنوان برترین جوان کارآفرین برگزیده شد. تخفیفان که خانم دانشور آن را تأسیس کرد از معتبرترین و محبوب ترین سایت های تخفیف و خرید گروهی در ایران است. با استفاده از سایت تخفیفان می توان از خدمات رستوران، هتل، مراکز زیبایی، شهربازی ها و … با تخفیف استفاده کرد. خدمات تخفیفان از طریق وب سایت و اپلیکیشن این سامانه قابل استفاده می باشد.

محمدرضا فرحی : بنیان گذار بیمه بازار

بیمه بازار در واقع روش جدید خرید بیمه است و از شهریورماه سال 95 شروع به فعالیت کرده است. بیمه بازار سامانه ای برای مقایسه و خرید آنلاین بیمه های شخص ثالث، بیمه بدنه، بیمه آتش سوزی و … است که امکان نرخ گیری و خرید بیمه ها را در زمانی کوتاه برای کاربران فراهم کرده است. بیمه بازار توسط شخصی به نام محمدرضا فرحی تأسیس شده است. هم بنیان گذاران بیمه بازار محمد صادق منتظری و محسن فدایی هستند.

علیرضا صادقیان : بنیان گذار  و مؤسس نت برگ

یکی دیگر از سایت هایی که در ایران در حوزه ی خرید و تخفیف گروهی فعالیت می کند، وب سایت نت برگ است. نت برگ توسط علیرضا صادقیان تأسیس شده است. علیرضا صادقیان مهندسی صنایع از دانشگاه علم و صنعت دارد و تحصیلات ارشد خود را در رشته ی MBA دانشگاه کلمبیا آمریکا گذرانده است. در نت برگ روزانه پیشنهادهایی متنوع و با تخفیف های 40 تا 99 درصدی برای مکان های تفریحی مانند رستوران، شهربازی، مراکز بهداشتی، مراکز درمانی و … ارائه می گردد. از خدمات نت برگ می توانید از طریق وب سایت و اپلیکیشن ین سامانه استفاده کنید.

حامد تاج الدین : هم بنیان گذار و مدیرعامل آچاره

حامد تاج الدین کارآفرین ایرانی است و هم بنیان گذار و مدیرعامل آچاره و اوبار می باشد. آچاره وب سایتی است که خدماتی برای نظافت منزل و محل کار، خدمات سرمایشی، خدمات نصب و تعمیر لوازم منزل، خدمات زیبایی بانوان، خدمات تعمیرات و بازسازی و … را به صورت آنلاین ارائه می دهد. در واقع با آچاره کاربران این امکان را دارند که برای انواع خدمات متخصص حرفه ای دریافت کنند.

اوبار سامانه ی هوشمند حمل بار یا همان باربری اینترنتی است. در واقع اوبار سرویس ترابری آنلاین است که سفارش های حمل بار مشتریان را از سراسر کشور گرفته و جهت حمل آن ها برای رانندگان خودروهای سنگین اعلام بار می کند. حام تاج الدین هم بیان گذار آچاره و اوبار یک کارآفرین ایرانی است و با این دو استارتاپ فرصت های شغلی زیادی را فراهم کرده است.

مهدی نایبی : بنیان گذار الو پیک

آقای مهدی نایبی بنیان گذار و مدیر عامل الو پیک و یک کارآفرین ایرانی است. الو پیک در واقع سرویس حمل و نقل آنلاین است و وانت بار سبک، پیک موتوری، وانت بار سنگین، تاکسی موتوری، سواری بار از خدمات این سامانه به حساب می آید. کاربران با نصب اپلیکیشن الو پیک می توانند از تمامی سرویس های این سامانه استفاده کنند. الوپیک عضو اتحادیه ی کشوری کسب و کارهای مجازی نیز می باشد.

حمیدرضا اشجع : بنیان گذار مستر بلیط

حمیدرضا اشجع متولد سال 1373 است که بنیان گذار و مدیر عامل مستر بلیط می باشد و استارتاپ مستر بلیط را از سال 94 راه اندازی کرده است. مستر بلیط که توسط کارآفرین ایرانی تأسیس شده است، خریدبلیط را برای کاربران راحت کرده است. کاربران این وب سایت می توانند خرید بلیط هواپیما، خرید بلیط قطار و خرید بلیط اتوبوس را به راحتی و به صورت آنلاین انجام دهند. کاربران می توانند از خدمات مستر بلیط از طریق اپلیکیشن و وب سایت این سامانه استفاده کنند.

حامد ولی پوری : مدیرعامل بیمیتو

حامد ولی پوری مدیر عامل بیمیتو و کارآفرین ایرانی است. بیمیتو که توسط حامد ولی پوری و یکی از دوستانش راه اندازی شده است همانطور که از اسمش پیداست در حوزه ی بیمه فعالیت می کند. بیمیتو یکی دیگر از سامانه های خرید و مقایسه ی بیمه در ایران است. از بیمیتو امکان خرید بیمه شخص ثالث، بیمه بدنه، موتور سیکلت، آتش سوزی، زلزله، بیمه عمر، درمان و دیگر بیمه ها را به صورت آنلاین دارید.

رضا اربابیان : بنیان گذار شیپور

رضا اربابیان، مؤسس و بنیان گذار شیپور یک کارآفرین ایرانی است که وب سایت شیپور را در سال 1391 راه اندازی کرده است. اربابیان شیپور را از تقلید نمونه ی خارجی یعنی ebay راه اندازی کرده است. در حال حاضر دیوار رقیب سر سخت شیپور در ایران است. سایت شیپور با موضوع نیازمندی های آنلاین راه اندازی شده است و هدف اصلی شیپور در ارتباط قرار دادن خریدار و فروشنده به صورت مستقیم می باشد. در این وب سایت می توانید هم آگهی ثبت کنید و هم از آگهی های دیگر بازدید کنید. آگهی های موجود در وب سایت و اپلیکیشن شیپور مربوط به دسته بندی وسایل نقلیه، املاک، استخدام، خدمات و کسب و کار، خرید لوازم خانگی، لوازم الکترونیکی و … می باشد.

حسام آرمندهی : بنیان گذار دیوار و کافه بازار

حسام آرمندهی کارآفرین ایرانی، بنیان گذار اپلیکیشن دیوار و کافه بازار است. همچنین حسام آرمندهی از اولین مدیران ویکی پدیای فارسی نیز بوده است. حسام آرمندهی در سال 1364 متولد شده است و تحصیلات او در رشته ی مهندسی کامپیوتر از دانشگاه شریف می باشد. دیوار نیز مانند شیپور پایگاه خرید و فروش بی واسطه است و در همه ی شهر های ایران قابل استفاده می باشد. در دیوار به راحتی می توانید به صورت رایگان آگهی های خود را ثبت نمایید و همچنین دیگر آگهی را مشاهده کنید. آگهی های موجود در دیوار برای خرید و فروش ماشین، خانه، لوازم خانگی، استخدام، خرید گوشی و … می باشد. در دیوار به راحتی می توان نیازمندی ها را بر اساس محله دسته بندی کنید و نزدیک ترین ها رانیز پیدا کنید. اپلیکیشن دیوار را می توانید بر روی گوشی های موبایل با سیستم عامل های اندروید و ios نصب کنید.

علی حاجی محمدی : بنیان گذار همیار وردپرس و ژاکت

تبسم لطیفی : بنیان‌گذار سایت مامان‌پز

تبسم لطیفی وقتی که جزء بهترین رتبه‌های کنکور کارشناسی شد و در رشته برق دانشگاه صنعتی شریف قبول شد، هیچوقت فکر نمی‌کرد که بازار این رشته تا این حد اشباع شده باشد.به همین دلیل بعد از دریافت مدرک کارشناسی‌اش به دنبال علاقه‌اش یعنی رشته‌های مدیریتی (کارآفرینی) رفت تا بتواند نقشی متفاوت‌تر از یک مهندس برق داشته باشد.بعد از شروع کارشناسی ارشد، او در اتاق فکر بانک پاسارگاد استخدام شد و حقوق خوبی هم داشت. یک روز که داشت به آینده فکر می‌کرد، متوجه شد که نمی‌خواهد یک کارمند بماند و دوست دارد کسب‌و‌کاری را راه بیاندازد.به همین دلیل استعفا داد و از حقوق دو میلیون تومانی‌اش گذشت.تبسم لطیفی خرم‌آبادی بود و بعد از قبول شدن در دانشگاه شریف به تهران آمده بود.او تنها بود و اکثر اوقات به خاطر فشار درس مجبور بود از غذاهای رستورانی و فست‌فودها استفاده کند.اهمیت دادن به سالم بودن غذا از طرفی و دلتنگی برای دست‍پخت مادرش از طرفی دیگر موجب شد تا ایده مامان‌پز به ذهنش برسد.

مامان‌پز استارت‌آپی است که به نیاز دو دسته از افراد توجه دارد: دسته اول زنان سرپرست خانوار و کسانی که عاشق آشپزی هستند و دسته دوم، افرادی که به دلیل کمبود وقت مجبورند بیرون از خانه غذا بخورند.او حالا دیگر ۳۳ سال دارد و آینده خوبی را برای این ایده می‌بیند.هیچ استارت‌آپی بدون یک تیم خوب به جایی نمی‌رسد.تیم تبسم از چهار نفر همکلاسی خوش‌ذوق دانشگاهش تشکیل شده است که مامان‌پز را شروعی برای ایده‌هایشان می‌دانند.تبسم لطیفی این روز‌ها به دنبال گسترده کردن کسب‌و‌کارش است.مامان‌پز فعلا محدوده‌های کمی از تهران را خدمات می‌دهد؛ اما لطیفی معتقد است تا ۵ سال آینده فروش روزانه غذاهای مامان‌پز به ۲۰۰هزار پرس خواهد رسید.

علی و مصطفی امیری : بنیان‌گذاران زرین‌پال

مصطفی و علی امیری بنیان‌گذاران زرین‌پال هستند. در واقع زرین‌پال گل سرسبد شرکت سامان‌سیستمز به شمار می‌رود.علی ،متولد ۱۳۶۴، برادر بزرگ‌تر است اما دیرتر وارد جمع سامان سیستمی‌ها شده است. او فارغ‌التحصیل رشته سخت‌افزار کامپیوتر است.مصطفی هم متولد ۱۳۶۶، دانشجوی دانشگاه شهید بهشتی رشته علوم کامپیوتر بوده است که به همراه سه دانشجوی دیگر در سال ۸۵ شرکت سامان‌سیستمز را بنیان‌گذاری می‌کنند.در میان آن سه نفر دیگر یکی از دانشگاه آزاد پرند است، دیگری از شهید بهشتی و سومی هم دوست علی برادر مصطفی است.مانند اکثر شرکت‌های سیلیکون‌ولی این‌ بار ماجرا به جای گاراژ از یک زیرزمین شروع می‌شود تا مقدمه‌های کار یک کسب‌وکار نوپا را کلید بزنند.به همین دلیل زیرزمینی در آریاشهر رهن می‌کنند و همراه شرکتی دیگر که برای جواهر‌سازی‌ها طراحی وب‌سایت انجام می‌دهد، به صورت اشتراکی پول رهن را می‌دهند.هرچند بعد از گذشت سه ماه آن شرکت دست از کار می‌کشد و تصمیم می‌گیرد از زیرزمین برود.

کاملا با احتیاط حرکت کردند تا مبادا با ریسک بزرگی تمام سرمایه‌شان بر باد رود.آهسته قدم بر‌می‌داشتند و سعی می‌کردند تجربه به دست بیاورند. بعد از مدتی، از اولین پروژه‌هایی که می‌گیرند سایت باشگاه پرسپولیس بود که حسابی هم از بدقولی‌اش در پول ندادن شاکی هستند: «هیچ وقت یادم نمی‌رود، پدرم به محض اینکه پرسپولیس می‌برد می‌گفت برو الان پولت را می‌دهند.واقعا داشت گریه‌ا‌م می‌گرفت. ۱۲ میلیون از جاهای مختلف مثل پرسپولیس طلب داشتیم و این اصلا اتفاق خوبی نبود؛ اما درنهایت شرکت را با خون دل نگه داشتیم.»زرین پال در آن زمان یعنی سال ۸۵ اولین سیستمی بود که با توجه به نیاز موجود، راه‌حلی را پیشنهاد می‌داد.

بعد از آن تازه عصر اس‌ام‌اس و نوین‌پیامک به‌وجود آمد.آن موقع کار بازاریابی از طریق درگاه شعب انجام می‌شد و هیچکس به خرید اینترنتی اعتماد نمی‌کرد.اما مدیران شعب فکر می‌کردند که این ایده حتی اگر متقاضی هم نداشته باشد، به امتحانش می‌ارزد.این شد که بعد از چند روز موافقت خود را اعلام کردند و زرین‌پال در عرض چند روز تعطیلات نوروز ۸۹ راه‌اندازی شد.حالا این شرکت به موفقیتی رسیده است که بقیه هم می‌خواهند راه او را بروند. باید گفت که این موفقیت درگرو ناامید نشدن آن‌ها در روزهای سخت است.موفقیت زرین‌پال در اراده و پشتکار تیم‌اش بود.

مهدی جعفری : بنیان‌گذار شیکسون

کارآفرین دیگر ایرانی که معرفی می کنیم آقای مهدی جعفری، مدیرعامل شیکسون است. شیکسون یکی از استارتاپ هایی است که در حوزه ی مد و پوشاک فعالیت می کند. در واقع شیکسون فروشگاه اینترنتی پوشاک است. استارتاپی که مهدی جعفری آن را مدیریت می کند امکان خرید آنلاین پوشاک زنانه، پوشاک مردانه، پوشاک بچه گانه، کیف وکفش، انواع عطر، ادکلن و اکسسوری را برای کاربران فراهم کرده است.

 

دیدگاه ها

خبرنامه میهن پدیا
میهن پدیا در شبکه های اجتماعی کانال تلگرام میهن پدیا میهن پدیا در اینستاگرام
باز نشر مطالب تنها با کسب مجوز امکان پذیر است
طراحی و اجرا،توسط پایگاه اطلاع رسانی صنعت