بستن فهرست
تبلیغات

درباره کتاب بیشعوری اثر خاویر کرمنت «بیشعورها امیدوار باشند!». این نویدی است که «خاویر کرمنت» نویسنده‌ی کتاب بیشعوری Asshole No More به افراد بیشعور می‌دهد. بی‌شعوری درواقع نوعی اعلامیه‌ی رهاسازی است.

معرفی کتاب بیشعوری اثر خاویر کرمنت
معرفی کتاب بیشعوری اثر خاویر کرمنت - میهن پدیا عکس

از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

بیشعوری کتابی با مضمون طنز است که به «تجاوز حماقت‌آمیز اما آگاهانه به حقوق دیگران» در عصر معاصر اشاره دارد، این کتاب نوشته خاویر کرمنت (به انگلیسی: Xavier Crement) است و در سال ۱۹۹۰ با نام Asshole No More; The Original Self-Help Guide for Recovering Assholes and Their Victims منتشر شد.

نویسنده در این کتاب مدعی می‌شود که بیشعوری یک بیماری و اعتیاد است، نه بداخلاقی و سوءرفتار و به معرفی بیشعوری از زوایای مختلف می‌پردازد.

نقد و بررسی کتاب بیشعوری:

در میان کتاب‌های روانشناسی و رفتار شناسی کمتر کتابی مانند کتاب بیشعوری می‌توان یافت که با زبانی طنز و در عین حال تاثیرگذار به بررسی یکی از مهم‌ترین بیماری‌های مهلک رفتاری در بشر بپردازد.

کتاب بیشعوری با توضیح “راهنمای عملی شناخت و درمان خطرناک‌‌ترین بیماری تاریخ بشریت” که روی جلد آن به چشم می‌خورد از کتاب‌های مشهور و پرفروش دکتر خاویر کرمنت است. دکتر کرمنت بی‌شعوری را نه یک مشکل رفتاری، بلکه یک بیماری می‌داند که برخلاف عقیده بسیاری از پزشکان قابل درمان است، او در این کتاب با لحن طنزگونه سعی کرده به توصیف خصوصیات افراد بی‌شعور پرداخته و روش‌های درمان این عارضه را بیان کند.

خواندن این کتاب چه برای افراد واقعا بی‌شعور، چه کسانی که به بی‌شعوری خود شک دارند یا کسانی که از اطرافیان بی‌شعور خود به ستوه آمده‌اند جالب خواهد بود. نویسنده کتاب بیشعوری خود را یکی از افراد بی‌شعور جامعه می‌داند که خوشبختانه درمان شده و در این کتاب سعی می‌کند با بیان خصوصیات اخلاقی رفتاری این افراد و ارائه راهکارهای درمان بی‌شعوری به سایر بی‌شعوران جامعه – که تعداد آن‌ها کم هم نیست – کمک کند.

بسیاری از ما با شنیدن واژه بی‌شعور به یاد افراد احمقی می‌افتیم که هوش بالایی ندارند و به همین دلیل مرتکب کارهای احمقانه می‌شوند اما با خواندن این کتاب متوجه می‌شویم افراد واقعا بی‌شعور نه تنها احمق نیستند بلکه افراد دارای هوش زیاد هستند و معمولا از نظر دانش، مقام، موقعیت اجتماعی و مالی از مردم عادی کمتر نبوده و چه بسا در رتبه بالاتری نیز قرار داشته باشند.

مشخصات / ویژگی های کتاب : 

  • نویسنده/نویسندگان : خاویر کرمنت
  • قطع:رقعی
  • نوع جلد: شومیز
  • مناسب برای: تمامی گروه های سنی، بزرگسالان
  • موضوع : روانشناسی / اختلالات شخصیتی
  • نوع کاغذ: تحریر
  • نوع چاپ: افست
  • تعداد صفحات : ۱۳۶ صفحه

ترجمه کتاب بیشعوری اثر خاویر کرمنت در ایران

این کتاب اولین بار توسط محمود فرجامی در سال ۱۳۸۶ ترجمه شدو به دلیل عدم دریافت مجوز نشر به صورت رایگان برای دانلود روی سایت شخصی وی قرار گرفت. مترجم از مخاطبین این کتاب خواست اگر از محتوای کتاب راضی بودند مبلغی به اندازه پول یک پیتزا را به حساب مترجم واریز کنند.سرانجام در سال ۱۳۹۳ توسط انتشارات تیسا در ۲۳۲ صفحه منتشر و به سرعت تبدیل به یکی از پرفروشترین کتابهای غیرداستانی شد، تا جایی که در سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران چاپ بیست و نهم این کتاب با تیراژ پنج هزار نسخه در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفت.

کتاب بیشعوری با ترجمه محمود فرجامی در کابل توسط نشر زریاب و در لندن توسط نشر اچ اند اس مدیا نیز به‌طور جداگانه به چاپ رسیده‌است.

ترجمه‌های دیگر
پس از استقبال گسترده از این کتاب، بیشعوری بارها توسط مترجمان و انتشارات دیگر با همان عنوان و طرح اولیه روی جلد، به صورت غیرقانونی به بازار عرضه شده‌است.

فرجامی خاطرنشان کرده‌است که «حق انحصاری» ترجمه و فروش کتاب بیشعوری (Asshole No More) را از ناشر و نویسنده خریده و انتشار هر ترجمهٔ دیگری از آن غیرقانونی است.

انتشاراتی که کتاب بیشعوری را در ایران چاپ کرده اند : 

  • نشر ندای معاصر
  • انتشارات گوتنبرگ
  • نشر پرثوآ
  • انتشارات آتیسا
  • نشر ایرمان
  • انتشارات نیک ورزان
  • نشر یوشیتا
  • انتشارات افق دور
  • نشر ریواس
  • انتشارات روزنه
  • نشر پایتخت
  • انتشارات الماس دانش

بیوگرافی خاویر کرمنت، نویسنده کتاب بیشعوری
«خاویر کرمنت» Xavier Crement زمانی پزشک مطرحی بوده که جایگاه ارزنده‌ای در زندگی حرفه‌ای و خانوادگی داشته است. همیشه افراد زیادی دور و برش بوده‌اند و به او احترام می‌گذاشته‌اند. کسی روی حرفش حرف نمی‌زده و همه منتظر تصمیمات و نظرات او بوده‌اند. همسری مهربان و دو فرزند زیبا و سالم، زندگی او را از پیش هم رؤیایی‌تر کرده است. اما از آنجا که خودش هم می‌گوید، جایی می‌رسد که زندگی با تمام هیبت و قدرتش در برابرت می‌ایستد و می‌گوید: «تو بیشعوری! حالا وقت آن رسیده تا نتیجه‌ی رفتارهایت را ببینی!». همه‌چیز خیلی سریع اتفاق می‌افتد. همسر، فرزندان و دوستانش او را ترک کردند و حالا او با تمام وجود احساس سرافکندگی و اندوه می‌کرد. نقطه‌ی عطف زندگی کرمنت همین‌جا اتفاق می‌افتد. او ناگهان متوجه می‌شود که آن چیزی که او آن را احترام و اعتمادبه‌نفس تلقی می‌کرده، چیزی نیست جز ترس و وحشتی که دیگران از او دارند. هیچ‌کس جرئت مخالفت با او را نداشته، چون همه از واکنش‌های غیرمنطقی و عجیب‌وغریب او می‌ترسیدند. اینجاست که تصمیم می‌گیرد این مسئله را به‌طورجدی و اصولی برطرف کند. او تصور روان‌پزشکان و متخصصانی که معتقد بودند بی‌شعوری قابل‌درمان نیست، را نادیده گرفت. کرمنت نه‌تنها ثابت کرد که بی‌شعوری بیماری است، بلکه ادعا کرد مانند هر داروی مخدر، اعتیادآور هم هست. نتیجه‌ی تفکرات و تحقیقات کرمنت همین کتاب بیشعوری است که آن را در سال 1990 در آمریکا منتشر کرد. کتاب بیشعوری را می‌توان نوعی سفر درونی و تحول فکری دانست که در آن، نویسنده صادقانه و با جسارت تمام، از رفتارهای نادرست خود حرف می‌زند، از وقت‌هایی که دیگران را رنجانده و آزار داده است. کرمنت با نوشتن این کتاب، اعتراف‌نامه‌ای نوشته که در آن تکان‌دهنده‌ترین اتفاقات و رفتارها را هم باشهامت تعریف کرده است. پس از تمام این فراز و نشیب‌ها، کرمنت توانست بار دیگر اعتماد خانواده و دوستانش را جلب کند و زندگی جدیدی شروع کند. او حالا تخصص پزشکی را رها کرده و به‌عنوان روان‌پزشک بیشعورها، به مردم کمک می‌کند تا بتوانند زندگی بهتر و سالم‌تری داشته باشند.

کتاب بیشعوری چند جلد است
کتاب بیشعوری نوشته‌ی «خاویر کرمنت» یک اثر مستقل و کامل با عنوان انگلیسی Asshole No More: A Self-Help Guide for Recovering Assholes است. این اثر پس از انتشار با استقبال بی‌نظیر مردم در سراسر جهان و به‌خصوص ایران گرفت از این رو نویسنده سه کتاب دیگر تحت عنوان بیشعوری منتشر کرد که آن‌ها نیز به فارسی ترجمه شده‌اند؛ کتاب دوم از این مجموعه «بی‌شعوری: تا همیشه» با عنوان اصلی Assholes Forever، کتاب سوم از این مجموعه بانام «بیشعوری: توطئه بی‌شعوری» و کتاب چهارم از این مجموعه بانام «بیشعوری: بی‌شعور ضد گلوله» با عنوان اصلی The bulletproof asshole: assualting common decency است.

در بخشی از متن کتاب بیشعوری می‌خوانیم
همسرم یک بار جشن تولد غافلگیرکننده‌ای برایم ترتیب داد، اما غافلگیرکننده‌ترین چیز این بود که فقط شش نفر در آن مراسم حضور یافتند، که تازه سه‌تای آن‌ها هم زن و بچه‌های خودم بودند. اما من آن را به‌پای حسادت دوستانم نسبت به موفقیت‌های چشمگیرم گذاشتم. برایشان متأسف بودم که حقارت‌ها و بی‌کفایتی‌هایشان باعث می‌شود که در مقابل من چنین واکنش‌هایی نشان دهند، اما زیاد خودم را ناراحت نمی‌کردم و این قبیل خصوصیات را جزء سرشت آدم‌ها می‌دانستم. بعد هم سعی می‌کردم با بزرگواری این قبیل وقایع را فراموش کنم. سرانجام یک روز از خواب خرگوشی تکانی خوردم. تنها پسرم بعد از ساعت‌ها بگومگو با من، اعلام کرد که نمی‌خواهد به کالج برود و می‌خواهد در نیروی دریایی ثبت‌نام کند. تک پسرم به جنگ من آمده بود! باورم نمی‌شد! در طی بیست سال گذشته هیچ‌کس جرئت نکرده بود با من دربیفتد و آخرین کسی که چنین خبطی را مرتکب شده بود، سال‌ها انگشت ندامت به دندان می‌گزید. من می‌خواستم پسرم پزشک موفقی مثل خودم بشود، اما او داشت خیره‌سری می‌کرد. از کوره دررفتم و گفتم اگر در نیروی دریایی ثبت‌نام کند، هرچه دیده از چشم خودش دیده. او هم در مقابل چشمان من چیزی را حواله داد که هرچند غریب بود، نحوه استعمال آن برای یک مقعدشناس ناآشنا نبود! بعد هم در را به هم کوبید و از خانه بیرون رفت. او به همسرم گفته بود که تصمیم گرفته تا آنجایی که امکان دارد از من دور بشود و به حرفش هم عمل کرد. او در رشته‌ی آموزش هوافضا ثبت‌نام کرد.

جملات ناب از کتاب بیشعوری

  • بزرگ‌ترین راز خلقت این نیست که خدا چرا جهان را خلق کرده است، بلکه این است که چرا بیشعورها را این‌قدر گستاخ و منفور آفریده است.
  • سراسر زندگی آدم بیشعور، عشق ورزیدن است، منتها به خودش.
  • همچون هر اعتیادی، بیشعوری هم در طول زمان، عوارض جبران‌ناپذیری بر نیروی حیاتی انسان به‌جا می‌گذارد.

دیدگاه ها

خبرنامه میهن پدیا
میهن پدیا در شبکه های اجتماعی کانال تلگرام میهن پدیا میهن پدیا در اینستاگرام
باز نشر مطالب تنها با کسب مجوز امکان پذیر است
طراحی و اجرا،توسط پایگاه اطلاع رسانی صنعت